Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kipgumbo met pompoen
- Pel en snipper de uien grof.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
- Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verdeel de bloem op een bordje. Haal de kipfilet door de bloem.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook, cajunkruiden en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de bleekselderij, pompoen en de kipfilet toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan circa 8 minuten garen
- Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe aan de gumbo en warm kort door.
- Snijd de peterselie fijn.
- Roer de rijst en de peterselie door de kip.
0 reacties