Warm de oven voor op 170 ºC. Meng alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg circa 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen. Bekleed de taartvorm met het deeg. Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat karamelliseren. Snijd de repen in stukken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten. Verkruimel het beschuit of paneermeel op het deeg. Schep de appelvulling op het deeg. Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op de appelvulling om zo de taart af te dekken. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en strooi hierover suiker. Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen. Bak de taart in de bakoven in circa 60 minuten gaar. Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de chocolade en karamel goed kunnen stijven.
Dit recept komt uit de aflevering over Las Vegas van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties