Loaded fries met gehakt
-
Verwarm de oven voor op 220 °C .
-
Schep de zoete-aardappelfriet, maïzena, olie en 1 el burrito nacho kruidenmix in een kom door elkaar.
-
Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
-
Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep de tomaat en ui in een kommetje om.
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Spoel de kidneybonen met de mais af.
-
Voeg de rest van de kruidenmix met 15 g boter toe aan het gehakt en bak kort mee. Schep de kidneybonen met de mais erdoor.
-
Smelt de rest van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk de melk erbij en klop met een garde glad.
-
Rasp de cheddar grof, voeg in delen toe en meng al roerende tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep de zoete-aardappelfriet in een grote schaal. Verdeel het gehakt, kidneybonen, mais, tomaat en rode ui erover. Giet de kaassaus over de schaal en garneer met de zure room.
0 reacties