Rijst
- Schenk in een pan water op de rijst tot de rijst 1 vingerkootje onder staat en voeg een bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
Bloemkool en eieren koken
- Kook de eieren in een pan met kokend water circa 6 minuten en laat ze schrikken in koud water.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af.
Mama’s rijst
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in de wok.
- Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de studentenhaver en kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de rijst toe, bak circa 3 minuten mee en blijf goed roeren.
- Voeg de spinazie toe en laat de spinazie slinken.
- Pel en halveer de eieren.
- Rasp de kaas. Breng de melk aan de kook en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door de saus.
- Serveer de eieren bij mama’s rijst.
0 reacties