De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaanse ovenschotel

Binnen een halfuur iets lekkers op tafel? Dan is deze Mexicaanse ovenschotel perfect voor jou!

15 min voorbereidingstijd
10 min oventijd
Mexicaanse ovenschotel

Een recept van

"Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met tortillachips, gehakt, maïs, bonen en natuurlijk gesmolten kaas. Dus eigenlijk mogen we dit gerecht ook wel een luxe nacho schotel noemen."

Bereidingswijze

Mexicaanse ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Pel en snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat dit, samen met de mais, uitlekken.

  3. Doe een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg vervolgens de Mexicaanse kruidenmix en de paprika toe. Schep het mengsel een aantal keer om en bak het geheel nog 2 minuten.

    Mexicaanse kruidenmix kun je ook zelf maken door 4 theelepels paprikapoeder, een halve theelepel cayennepeper, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, een halve theelepel zout en een snuf zwarte peper door elkaar te mengen.

  4. Voeg nu de tomatenblokjes, kidneybonen en de mais toe en roer door. Laat dit mengsel  2 minuten pruttelen op laag vuur zodat het vocht verdampt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

  5. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek vervolgens de helft van de tortillachips hierbij, laat de rest over om extra mee te dippen.

  6. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en verdeel de plakjes jalapeño erover.

  7. Plaats de nachoschotel gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de kaas naar wens is gesmolten.

  8. Serveer met de rest van de tortillachips en de crème fraîche. Extra serveertip: geef er guacamole bij.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker