Bouillon
Stap 1
Breng 1 liter water aan de kook.
Stap 2
Los hierin het bouillonblokje op en zet het vuur uit.
Paella maken - stap voor stap
Stap 1
Snijd de ingrediënten:
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
Stap 2
Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rijst, saffraan / kurkuma en tomatenpuree circa 3 minuten.
Stap 3
Schenk de wijn in de pan. Voeg circa 400 ml bouillon, tomaten, kip en haricots verts toe.
Stap 4
Breng aan de kook en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en gaar de rijst in circa 15 minuten.Voeg extra bouillon toe als de rijst droog gekookt is.
Stap 5:
Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.
Stap 6:
Breng de paella op smaak met zout en peper.
Stap 7:
Halveer de olijven en snijd de bieslook fijn. Schep de olijven en bieslook door de paella.
0 reacties