Papaya-salade
-
Meng de zalm met 4 eetlepels nuoc cham en marineer minimaal 30 minuten. Gril de zalm circa 3-4 minuten per kant, tot hij nog glazig is aan de binnenkant en donker geroosterd aan de buitenkant.
-
Schil en rasp de papaja. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de lente-uien en kruiden fijn. Meng deze ingrediënten in een schaal en maak aan met 4 eetlepels nước mắm chấm.
-
Verhit een centimeter olie in een ruime pan en laat hem heet worden. Leg een rijstvel plat in de pan en duw hem aan met behulp van een spatel. Wacht tot het rijstvel volledig is gepoft en haal het uit de pan. Herhaal dit met alle rijst- vellen. Bestrooi de rijstvellen met zout
-
Verdeel de salade over de borden, pluk de zalm in stukjes en verdeel ze over de salade. Garneer met cashewnoten en serveer met een gepoft rijstvel.
Nuoc cham
-
Verwarm het water met de azijn in een pannetje. Los de suiker op. Laat afkoelen en meng met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal een uur staan. Maximaal een week houdbaar in de koelkast.
0 reacties