Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, suiker, ei, een snufje zout en boter met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot je een soepel deeg hebt. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de springvorm in. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lange lap. Snijd er een baan uit en bekleed daar de rand van de springvorm mee. Snijd uit de rest van het deeg de bodem en bekleed de bodem van de springvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Schil de peren, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in blokjes en de abrikozen in stukjes. Meng samen met de suiker, walnoten en pistachenoten. Verdeel de vulling over de bodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek er een cirkel uit die op de bovenkant van de taart past en steek daar met de kleine steker rondjes uit. Leg de cirkel deeg op de bovenkant van de taart en strijk het overtollige deeg van de randen af. Bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Garneren
Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Verwijder de springvorm en snijd de taart in punten.
0 reacties