Hak de rode pepers fijn. Pel en hak de knoflook. Kneus de stengel citroengras. Schil en snijd de gemberwortel. Meng de pepers met de knoflook, citroengras en geraspte gember. Voeg de witte wijnazijn toe en laat een nacht in de koelkast staan. Breng de pepers aan de kook en laat circa 5 minuten koken op laag vuur. Voeg de palmsuiker en het zout toe. Verwijder de stengel citroengras.
Pureer de gekookte peper met een staafmixer tot een saus. Bewaar de saus in een weckpot.
Marinade
Meng de sojasaus, shaoxing rijstwijn en maïzena met elkaar tot de maïzena is opgelost. Marineer de kippendijen circa 10 minuten op kamertemperatuur.
Pittige sriracha cashewkip
Meng de sojasaus, shoaxing rijstwijn, hoisinsaus, sesamolie en 2 theelepels srirachasaus. Pel en snijd de rode uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukjes. Verhit een scheut olie in een pan met een dikke bodem bak de kip circa 1 minuut. Voeg de rode uien, paprika’s en de saus toe en laat circa 10 minuten op laag vuur koken tot de kip gaar is. Meng net voor het serveren de cashewnoten erdoor.
Serveren
Serveer de pittige srirachakip met rijst of noedels
0 reacties