De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige sriracha cashewkip

20 min (voor)bereidingstijd
Pittige sriracha cashewkip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Srirachasaus
Hak de rode pepers fijn. Pel en hak de knoflook. Kneus de stengel citroengras. Schil en snijd de gemberwortel. Meng de pepers met de knoflook, citroengras en geraspte gember. Voeg de witte wijnazijn toe en laat een nacht in de koelkast staan. Breng de pepers aan de kook en laat circa 5 minuten koken op laag vuur. Voeg de palmsuiker en het zout toe. Verwijder de stengel citroengras.
Pureer de gekookte peper met een staafmixer tot een saus. Bewaar de saus in een weckpot.

Marinade
Meng de sojasaus, shaoxing rijstwijn en maïzena met elkaar tot de maïzena is opgelost. Marineer de kippendijen circa 10 minuten op kamertemperatuur.

Pittige sriracha cashewkip
Meng de sojasaus, shoaxing rijstwijn, hoisinsaus, sesamolie en 2 theelepels srirachasaus. Pel en snijd de rode uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukjes. Verhit een scheut olie in een pan met een dikke bodem bak de kip circa 1 minuut. Voeg de rode uien, paprika’s en de saus toe en laat circa 10 minuten op laag vuur koken tot de kip gaar is. Meng net voor het serveren de cashewnoten erdoor.

Serveren
Serveer de pittige srirachakip met rijst of noedels

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker