Rendang
-
Kook de steranijs circa 10 minuten in een laagje kokosmelk, zodat de steranijs bedekt is.
-
Pel de sjalotjes en knoflook en schil de gember en koenjit en snijd de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos en lomboks in stukjes.
-
Stamp de kruidnagel fijn in een vijzel en verwijder de steranijs uit de kokosmelk.
-
Maal de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, laos, lomboks, kruidnagel, djinten, ketoembar en kokosmelk fijn in de keukenmachine.
-
Verhit een pan met olie en fruit het kruidenmengsel. Kneus vervolgens de sereh, leg er een knoop in en snijd de uiteinden eraf.
-
Voeg de sereh en de limoenbladeren toe. Zodra de geuren vrijkomen voeg je de resterende kokosmelk toe. Laat circa 10 minuten sudderen totdat de kokosmelk is ingedikt.
-
Snijd ondertussen het rundvlees in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg daarna de tamarinde toe. Laat het geheel circa 3 tot 4 uur sudderen tot het vlees mals is.
Gebakken kokos
-
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de kokosrasp rustig totdat het bruin is.
-
Maal de kokos fijn in een foodprocessor totdat er olie vrijkomt. Giet de kokos in cupcakevormpjes en laat uitharden.
-
Voeg 1 blokje toe aan de rendang en laat nog circa 10 minuten sudderen totdat het blokje is gesmolten en verspreid.
0 reacties