Ribeye
Stap 1:
Verwarm de airfyer op 200ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Stap 2:
Wrijf het vlees in met olijfolie. Bak het vlees circa 8 minuten om en om. Breng op smaak met zout en peper en pak vervolgens in met aluminiumfolie.
Aardappelrösti
Stap 1:
Rasp de aardappels. Pel en snipper de ui. Ris de tijm en hak fijn. Meng de aardappel, ui, tijm en boter en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2:
Smeer de bakvorm in met wat zachte boter en duw het aardappelmengsel hierin goed aan. Bak de aardappelrösti in de airfryer in circa 15 minuten goudbruin en gaar op 180°C.
Mediterrane groente
Stap 1:
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de courgette in plakken en de aubergine in blokjes. Pel en hak de knoflook. Meng de gesneden groente. Hak de tijm en rozemarijn en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.
Stap 2:
Haal de rösti uit de airfryer en verspreid de groente over de bodem van de bakvorm. Leg hierop de cherrytomaten en besprenkel met wat olijfolie. Zet het rooster in de airfryer en leg daar de aardappelrösti op. Bak voor circa 10 minuten en hussel tussendoor de groente door. Verwarm in de laatste 3 minuten de ribeye in de airfryer.
Kruidenboter
Stap 1:
Ris en pluk de kruiden en hak fijn. Pel en rasp de knoflookteen en meng samen met de kruiden door de boter. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2:
Serveer de ribeye met een lepel kruidenboter en de Mediterrane groente.
0 reacties