Geraspte tomaten
Pak
de bol knoflook in met aluminiumfolie en pof circa 20 minuten op de bbq. Rasp
de tomaten. Pel en knijp de gepofte knoflook uit boven de tomaten. Voeg de
olijfolie toe. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met een beetje
zout en versgemalen peper.
Marinade
Meng
alle ingrediënten met elkaar.
Ribeye-rozemarijnspiesen
Snijd
de ribeye in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter. Meng het vlees met de
marinade.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Ris de rozemarijn. Rijg het vlees en de paprikablokjes om en om aan de takken rozemarijn. Gril de spiesjes om en om circa 8 minuten op de bbq. Breng op smaak met het zout.
Tip: Maak de punten van de rozemarijntakken scherp, zodat het vlees en de groente er makkelijker aan te rijgen zijn.
0 reacties