Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de sjalotten en snipper fijn. Kneed het gehakt met het ei, een beetje Worcestershiresaus, een eetlepel sambal en het maiszetmeel. Breng op smaak met een beetje zout. Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties. Leg drie plakjes ham naast elkaar en rol het gehakt erin.
Schil de aardappels en kook ze in water met zout. Haal de aardappels van het vuur en giet af. Stoom ze vervolgens droog met de deksel op de pan. Stamp de aardappels met de boter en melk tot een gladde puree. Rasp de kaas en meng door de puree. Haal de steeltjes van de rucola voeg en op het laatste moment toe aan de warme puree. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwarm een scheut olijfolie met de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot glazig met een beetje sambal. Bak hierbij de slavinken rondom goudbruin. Doe de slavinken in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Blus af met rode wijn en roer het achtergebleven bakvet los. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Serveren
Bestrooi de stamppot met het amandelschaafsel en serveer met de slavink en jus.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de sjalotten en snipper fijn. Kneed het gehakt met het ei, een beetje Worcestershire saus, een eetlepel sambal en het maiszetmeel en een eetlepel sambal.
0 reacties