Scones
-
Verwarm allereerst de oven op 220˚C.
-
Verwarm de oven voor op 220˚C. Meng de bloem met de baking soda en het zout in een ruime mengkom. Gebruik hier een garde voor om het even door elkaar te mixen.
-
Giet de karnemelk erbij en roer dit met een pollepel door elkaar tot het bij elkaar komt. Gebruik nu je handen om het samen te laten komen. Meng het vooral niet te lang! Voeg als laatste het amandelmeel toe. Je zult een wat klonterig resultaat hebben. Maak je geen zorgen dat is het hoe het moet zijn.
-
Keer de kom met het deeg om boven een aanrecht met bloem bestoven. Maak er een mooie bal van en rol die goed door de bloem heen om plakken te voorkomen.
-
Rol de bal uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 3-4 cm. Gebruik een steker om de scones uit te steken. Let op; steek de steker in een keer naar beneden en draai hem niet rond. Dit zorgt dat de scones straks mooi rijzen! Heb je alle scones uitgestoken en nog deeg over? Draai dit dan weer tot een bal en herhaal het proces van uitsteken tot al het deeg op is.
-
Leg de scones nu op een bakplaat met bakpapier en druk in elke scone aan de bovenkant een braam. Niet te hard drukken! Gebruik een beetje karnemelk om met een kwastje de bovenkant van de scone te bestrijken. Daar wordt ie zo lekker bruin van. Bak ze in de oven gaar en goudbruin in 12-15 minuten
Tijm-mascarpone
-
Doe de slagroom, suiker, vanille en de mascarpone samen in een kom. Gebruik een mixer om het op te kloppen tot stijve pieken. Hak de tijmblaadjes met een mes wat kleiner en roer dit door je mascarpone mengsel. Serveer je – nog warme – scones met de mascarpone.
0 reacties