Deeg
Kneed zoveel water door de bloem en een snufje zout tot je een soepele bal deeg hebt. Kneed het deeg circa 15 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.
Vulling
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt bruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de pijnboompitjes, kaneelpoeder en pimentpoeder toe en bak nog circa 10 minuten op middelhoog vuur.
Shish barak
Rol het deeg dun uit tot circa 1 millimeter dik. Steek er met een borrelglaasje of stekertje cirkeltjes uit met een doorsnede van circa 4 centimeter.
Leg in het midden van elk cirkeltje een theelepel gehaktvulling en klap dicht als een halvemaan. Druk de randen goed dicht, vouw de puntjes naar elkaar toe en plak ze vast. Pel de knoflook. Verwarm de yoghurt met de maïzena en rasp de knoflook erboven. Breng op smaak met de gedroogde munt en een beetje zout. Leg de naveltjes in de warme yoghurt en gaar ze circa 10 minuten.
Serveer de naveltjes in ruime hoeveelheid yoghurt in kommetjes.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
shish barak
Laat je verrassen door deze heerlijke deeghapjes geserveerd in een heerlijke yoghurtsaus uit de Arabische keuken!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties