De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sloveense yogurttaart met dragon (jogurtovo pecivo)

150 min (voor)bereidingstijd
Sloveense yogurttaart met dragon (Jogurtovo Pecivo)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder. Pluk en hak de dragon. Meng de yoghurt met de zonnebloemolie en de eieren. Meng de dragon en het vanille-extract door de yoghurt. Roer de bloemmassa met de yoghurtmassa tot een egaal beslag. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel de frambozenpuree erdoor. Snijd de cake horizontaal in 3 plakken. Verdeel de slagroom over de lagen en stapel de cakeplakken op elkaar. Zet de zijkant van de taart aan met de rest slagroom. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit streepjes van boven naar beneden tegen de zijkant de taart. Spuit rozetten op de taart.

Dragon-galettes
Pluk de blaadjes dragon en leg ze met de mooie kant naar beneden op het cellofaanpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.
Schep de chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en spuit doppen op de dragonblaadjes. Dek af met een vel cellofaanpapier en circa 2 uur laat uitharden.

Garneer de taart met de dragongalletjes.


In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker