Snelle bibimbap
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Verhit een wok zonder olie of boter. Rooster de sesamzaad in 3 min. goudbruin en schud op een bord.
-
Snijd de knoflook fijn. Veeg de shiitakes schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
-
Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de shittakes met 1 teen fijngesneden knoflook in 5 min. tot goudbruin.
-
Verhit intussen 1 el olijfolie in een wok. Fruit 1 teen fijngesneden knoflook voor 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
-
Schep de shiitakes met de knoflook uit de pan en houd apart. Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
-
Doe de taugé in een zeef, schenk er kokend water over en laat uitlekken.
-
Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Verdeel de shiitakes, spinazie, taugé, wortel julienne en kimchi erover. Leg de gebakken eitjes erop.
-
Besprenkel met de sojadressing en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Sojadressing
-
Meng de sojasaus, sesamolie en sriracha tot een dressing.
0 reacties