De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti vongole

Een heerlijk eenvoudig pastagerecht met venusschelpen ofwel vongole.

30 min (voor)bereidingstijd
Spaghetti vongole

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente volgens het gebruiksadvies op de verpakking.

Spoel de vongole in water. Gooi de exemplaren die openstaan en niet dicht gaan als je erop tikt weg. Laat de vongole goed uitlekken.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Pluk en hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper. Voeg de vongole toe, bak kort mee en blus af met de witte wijn. Kook de vongole tot ze open gaan staan en roer de spaghetti en de peterselie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de tomaten in reepjes. Meng de tomaatjes met een beetje olie van de tomaatjes door de rucola.

Verdeel de rucola over borden en leg de spaghetti vongole erop.

Smaakt naar meer? Dit zijn onze lekkerste spaghetti-recepten! >

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker