De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskoolstamppot

Stamppot is een oer-Hollands gerecht. Deze spitskoolstamppot uit het programma Lekker Snel! is volgens Jet een beetje funky.

30 min voorbereidingstijd
Spitskoolstamppot uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Stamppot is heerlijk na zo'n koude dag, of als je hard hebt gewerkt. Het is ook heel lekker voor kinderen. Zacht, makkelijk te eten en je kan eindeloos variëren met verschillende groenten". 

Bereidingswijze

Spitskoolstamppot

  1. Kook de aardappelen in 10-12 min. gaar.

  2. Snijd intussen de paprika in reepjes. Verhit 2 el olijfolie in een wok. Bak de paprika met de komijnpoeder voor 1 min.

  3. Voeg de spitskool toe en roerbak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten uit de pan en houd apart.

  4. Verhit 2 el olijfolie in de wok en roerbak de kip in 5 min. gaar.

  5. Giet de aardappelen af en houd een kopje kookvocht apart. Doe de aardappelen met het kookvocht in de pan en stamp tot een smeuïge puree.

  6. Schep de paprika met de spitskool erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Voeg de ketjap manis toe aan de kip en verwarm 1 min. mee. Voeg ook de sambal toe aan de kip en bak 1 min. mee

  8. Verdeel de spitskoolstamppot over 4 borden en schep de pittige kip erop.

    Eten er kinderen mee? Serveer dan de sambal los op tafel.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker