De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse lamsstoofpot met aubergine en courgette

Een lamsstoofpot vol groenten als aubergine en courgette. Simpel, smaakvol, aan tafel!

30 min voorbereidingstijd
60 min wachttijd
lamsstoof

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

"Om een lamsstoof meer smaak te geven gebruik ik een goede lamsfond. Dit vind je vaak bij de (Islamitische) slager."

Bereidingswijze

Franse Lamsstoofpot

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie en de boter in een ruime pan en bak het vlees rondom bruin.

  2. Voeg de ui en de knoflook toe. Roer de tomatenpuree erdoor en laat circa 5 minuten ontzuren. Schil en snijd de bospenen in stukjes. Snijd de aubergine en courgette in gelijke stukken en bak de groente circa 5 minuten mee. 

  3. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Blus af met de lamsfond en rode wijn en breng aan de kook. Voeg de tijm en laurier toe en stoof het vlees in circa een uur gaar.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snijd de roseval aardappels in 8 stukken en meng ze met een flinke scheut olijfolie en peper.

  6. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Verdeel de knoflook en rozemarijn over de aardappels.

  7. Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven. Serveer de aardappelen bij de lamsstoof.

Wat eet je bij lamssvlees?

Bij lamsvlees eet je aardappelpuree, couscous, of gebakken aardappelen. Ook geroosterde groenten zoals wortelen of groene bonen zijn een goed bijgerecht.

aardappelpuree eigeel

Wat is lamsstoofvlees?

Lamsstoofvlees is vlees dat meer bindweefsel en vet bevat waardoor het na langzudderen mals wordt. Voor lamsstoofvlees gebruik je vlees van de schenkels, nek, schouder, of borst van het lam. 

Miniatuur

Wat is het beste stuk lamsvlees om te stoven?

Het lekkerste vlees om te stoven is lamsschouder, lamsnek of lamschenkels. Je kunt hier specifiek naar vragen bij de slager. Biologisch vlees is daarnaast kwalitatiever dan normaal vlees.

lamsstoof

Hoe lang duurt lamsvlees om te stoven?

Lamsvlees heeft meestal zo'n 2 tot 3 uur nodig om goed mals te worden op laag vuur. Hoe meer bindweefsel, hoe langer je het moet stoven. Houd je stoofvlees goed in de gaten om uitdrogen te voorkomen. 

Miniatuur

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Makkelijk en heerlijk
Gerda Van der Linden-Valk
07-04-2024

Ook lekker