Franse Lamsstoofpot
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie en de boter in een ruime pan en bak het vlees rondom bruin.
-
Voeg de ui en de knoflook toe. Roer de tomatenpuree erdoor en laat circa 5 minuten ontzuren. Schil en snijd de bospenen in stukjes. Snijd de aubergine en courgette in gelijke stukken en bak de groente circa 5 minuten mee.
-
Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Blus af met de lamsfond en rode wijn en breng aan de kook. Voeg de tijm en laurier toe en stoof het vlees in circa een uur gaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de roseval aardappels in 8 stukken en meng ze met een flinke scheut olijfolie en peper.
-
Pel en snijd de knoflook in stukjes. Verdeel de knoflook en rozemarijn over de aardappels.
-
Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven. Serveer de aardappelen bij de lamsstoof.
1 reactie