Tarte tatin met sjalot
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Halveer de sjalotten in de lengte, verwijder de schil en het kontje.
-
Smelt de roomboter met de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de sjalotten op de platte kant voor 5 min. op middelhoog vuur.
-
Ris de blaadjes van 4 takjes tijm en strooi over de sjalotten. Blus de pan af met de balsamicoazijn en de rode wijn.
-
Strooi de suiker over de pan en schep voorzichtig om. Laat ca. 3 min. karamelliseren.
-
Steek of snijd intussen het bladerdeeg in rondjes ter grootte van de taartvormpjes. Vet de taartvormpjes in met boter.
-
Leg de sjalotten met de platte kant naar beneden in de vormpjes. Leg het deeg op de sjalotten en stop de zijkanten in. Bak de tarte tatins in 15 min. in de oven goudbruin.
-
Rooster de hazelnoten voor 3 min. in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen en hak grof.
-
Zet een bordje op een tarte-tatin-vormpje en draai voorzichtig om. Herhaal voor de andere tarte-tatin-vormpjes.
-
Garneer de tarte tatins met de hazelnoten, geitenkaas en tijm.
0 reacties