Vegan oliebollen
-
Verwarm de plantaardige melk in pan op laag vuur tot handwarm (lauwwarm). Voeg de gist en de suiker toe. Doe de plantaardige margarine erbij en laat smelten. Laat staan tot het mengsel begint te schuimen.
-
Zeef de bloem en mix het zout er doorheen. Voeg het schuimige gistmengsel toe en mix goed door.
-
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en zet weg op een warme, tochtvrije plek. Laat het beslag 1 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
-
Verwarm de olie tot 180°C.
-
Roer het beslag door. Schep met een ijslepel bolletjes beslag in de hete olie. Bak zoveel oliebollen tegelijk als er in de pan passen zonder dat ze elkaar raken.
-
Bak de oliebollen in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege om.
-
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker voor het serveren.
0 reacties