De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische stoofpot met burrata

Blaas je vegetarisch stoofpotje nieuw leven in met deze Italiaanse stoofpot met aubergine en burrata. Buon appetito! 

5 min voorbereidingstijd
25 min wachttijd
vegetarisch stoofpotje met burrata

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Deze heerlijke vegetarische stoofpot met burrata staat al binnen een half uur op tafel. En het recept zit ook nog eens boordevol groente. Dit wil je proeven!"

Bereidingswijze

Vegetarische stoofpot

  1. Snipper de ui en snijd de aubergine en paprika in grove stukken.

  2. Verhit in een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak de ui goudbruin. Voeg de aubergine en paprika toe en bak deze circa 4 minuten mee.

  3. Schep de tomaten uit blik door het groentemengsel en laat dit met de deksel op de pan voor circa 20 minuten stoven totdat de paprika en aubergine zacht zijn.

  4. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout.

  5. Schep in diepe borden en verdeel de tomatentapenade en burrata. Garneer met de basilicum.

hoe stoof je groenten​?

Groenten kun je op allerlei manieren stoven. Normaliter snijd je ze in gelijke stukken en bak je ze kort in olie of boter. Vervolgens voeg je vocht toe en laat je ze op laag vuur met een deksel zachtjes gaar sudderen.

Turkse bonenstoof

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Makkelijk te maken, en heerlijk van smaak
Anna Tim
27-03-2024

Ook lekker