Warme chocolademoussetaart
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter en chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met water. Roer door tot een glad mengsel en haal van het vuur.
-
Zeef de cacao erboven en voeg het zout en het vanille-extract toe, meng goed door.
-
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een (hand)mixer en voeg geleidelijk de helft van de suiker toe. Klop tot stijve pieken ontstaan. Zet apart.
-
Klop in een andere kom de eidooiers en de suiker met een (hand)mixer tot een licht-schuimig mengsel.
-
Voeg het eidooiermengsel toe aan de gesmolten chocolade. Mix met een garde tot een homogene mousse.
-
Voeg ⅓ van de opgeklopte eiwitten toe en mix stevig door met een garde.
-
Voeg daarna in delen de resterende opgeklopte eiwitten toe en spatel dit voorzichtig door de mousse.
-
Giet 2/3 van de mousse in een met bakpapier beklede bakvorm. Houd de overige mousse apart. Dek af en zet weg.
-
Bak de taart 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de taart gaar is: het beslag mag kruimelig zijn, maar niet nat.
-
Laat de taart volledig afkoelen, het midden zakt dan in.
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Giet het overige ⅓ van het chocolademoussebeslag in het midden van de taart. Houd hierbij 3 cm vrij aan de randen.
-
Bak de taart opnieuw 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant van de mousse net gezet is.
-
Laat de taart 10 minuten afkoelen en serveer.
0 reacties