De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

warme chocolademoussetaart

Deze warme chocolademoussetaart is perfect voor elke chocoladeliefhebber!

25 min voorbereidingstijd
35 min oventijd
45 min wachttijd
Warme chocolademoussetaart.

Een recept van

"Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze warme chocolademoussetaart is net een droom. Heerlijke smeuïge chocoladecake met een rijke chocolademousse... Beter dan dit wordt het niet!"

Bereidingswijze

Warme chocolademoussetaart

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met water. Roer door tot een glad mengsel en haal van het vuur. 

  3. Zeef de cacao erboven en voeg het zout en het vanille-extract toe, meng goed door.

  4. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een (hand)mixer en voeg geleidelijk de helft van de suiker toe. Klop tot stijve pieken ontstaan. Zet apart.

  5. Klop in een andere kom de eidooiers en de suiker met een (hand)mixer tot een licht-schuimig mengsel.

  6. Voeg het eidooiermengsel toe aan de gesmolten chocolade. Mix met een garde tot een homogene mousse. 

  7. Voeg ⅓ van de opgeklopte eiwitten toe en mix stevig door met een garde.

  8. Voeg daarna in delen de resterende opgeklopte eiwitten toe en spatel dit voorzichtig door de mousse.

  9. Giet 2/3 van de mousse in een met bakpapier beklede bakvorm. Houd de overige mousse apart. Dek af en zet weg.

  10. Bak de taart 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de taart gaar is: het beslag mag kruimelig zijn, maar niet nat.

  11. Laat de taart volledig afkoelen, het midden zakt dan in.

  12. Verwarm de oven op 180°C.

  13. Giet het overige ⅓ van het chocolademoussebeslag in het midden van de taart. Houd hierbij 3 cm vrij aan de randen.

  14. Bak de taart opnieuw 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant van de mousse net gezet is.

  15. Laat de taart 10 minuten afkoelen en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker