Zalm met sesamkorst
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit een wok zonder olie of boter. Rooster het sesamzaad in ca. 3 min. goudbruin en schud op een bord.
-
Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bimi in de lengte doormidden en halveer ze. Snijd de paksoi in reepjes en houd het witte en groene deel apart.
-
Dep de zalmfilets met keukenpapier droog. Wentel door het geroosterde sesamzaad en leg in een ingevette ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de zalm in in 8-10 min. gaar in de oven.
-
Kook intussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Verhit 2 el olijfolie in de wok. Fruit de knoflook met de gember 1 min. op laag vuur. Voeg de bimi toe en roerbak 3 min. mee.
-
Doe het witte deel van de paksoi erbij en bak 1 min. Schep het groene deel van de paksoi erdoor. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, honing en sesamolie.
-
Schep de sobanoedels door de groenten in de wok. Verdeel over 4 diepe kommen en leg de zalm erop. Snijd de bosui in dunne schuine ringetjes en strooi erover.
0 reacties