Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smeer de bakvorm in met een beetje boter, strooi er daarna bloem overheen, klop de overtollige bloem uit de vorm. Bekleed de taartvorm met het quichedeeg. Leg bakpapier op het quichedeeg in de vorm, met daarin bakbonen of gedroogde peulvruchten. Bak het quichedeeg 15 minuten in de oven. Haal daarna het bakpapier met de bakbonen eruit.
-
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl het deeg wordt voorgebakken. Giet de macaroni af en spoel koud als deze gaar is. Laat goed uitlekken.
-
Maak ondertussen een mengsel van de eieren, crème fraîche, kookroom, mosterd en 1 eetlepel dille.
-
Snijd de prei in ringen en was het zand eraf. Snijd de gerookte zalm in reepjes en de verse zalm in blokjes.
-
Meng het eiermengsel met de gekookte macaroni, prei, gerookte- en rauwe zalm. Breng op smaak met zout en peper
-
Zet de oventemperatuur op 180°C. Vul de taartvorm met het mengsel. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer de quiche na 30 minuten, als deze te snel kleurt verlaag dan de oventemperatuur. Laat de quiche afkoelen. Bewaar de quiche afgedekt onder aluminiumfolie in de koelkast.
-
Pel en snipper de sjalot voor de dille roomsaus. Smelt de roomboter in een klein pannetje. Voeg hieraan de gesnipperde sjalot toe en fruit totdat het glazig is. Doe er een lepel bloem bij. Bak dit 2 minuten op matig vuur mee. Voeg al roerende met een garde beetje voor beetje de koude groentebouillon en kookroom toe. Kook de saus een paar minuten rustig door. Maak de saus op smaak met rasp en sap van een citroen, peper en zout. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.
Afmaken
-
Haal de quiche uit de vorm. Zet hem in een ovenschaal met een stukje bakpapier. Warm de quiche voor 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 170°C.
-
Snijd voor de salade de komkommer over de lengte door de helft, verwijder de zaadlijst met behulp van een lepel en snijd in dunne plakjes. Pel en snijd een kleine rode ui in dunne halveringen. Snijd 1 avocado door de helft, verwijder de pit, lepel uit de schil en snijd in plakjes. Meng de komkommer, rode ui, en avocado met olijfolie en wittewijnazijn naar smaak. Meng als laatst de gemengde salade doorheen.
-
Verwarm ondertussen in een klein steelpannetje een bodempje zonnebloemolie tot 180 °C. Laat de kappertjes uitlekken. Frituur de kappertjes voor 1 minuut en schep ze daarna op een keukenpapiertje om uit te lekken.
-
Verwarm de dille-roomsaus in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt of in een klein pannetje. Snijd ondertussen wat dille fijn om erdoorheen te mengen.
-
Snijd de quiche in mooie punten. Serveer met de dille-roomsaus en de salade met daarover de gefrituurde kappertjes.
0 reacties