Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan. Verwarm de sojasaus in een steelpannetje. Voeg de rijstazijn en honing toe. Pel en rasp één knoflookteen boven de pan. Verwarm even en haal de pan dan van het vuur. Laat de marinade afkoelen.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Haal de sugar snaps af. Blancheer de broccoli samen met de sugarsnaps 2 minuten. Giet af en spoel koud met water. Doe de groenten in een kom met ijswater.
Kwast de zalm eerst aan alle kanten een beetje in met olie en bestrijk de zalm vervolgens royaal met de teriyakimarinade. Laat even lekker intrekken.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water.
Pel de rode ui en snijd flinterdun met de mandoline of een mes. Pel en hak 2 tenen knoflook. Snijd de radijzen flinterdun. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes. Pluk wat korianderblaadjes. Dep de geblancheerde groenten goed droog met een schone doek of keukenpapier.
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm eerst op de huidkant in scheutje olie. Keer na 2 minuten en bak zo alle vier de kanten.
Verwarm ondertussen de wok met een scheut zonnebloemolie. Voeg de knoflook toe en vervolgens de broccoli en sugarsnaps. Roerbak circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de noedels toe en naar smaak wat teriyakimarinade en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
Doe de noedels en groenten op de borden. Leg er vervolgens wat rode ui op. Leg de zalm erbovenop (met de huid onder). Bestrooi het gerecht met sesamzaad, radijs, lente-ui en koriander. Eet er (zelfgemaakte) sambal bij (zie recept: Sambal van Koert-Jan).
0 reacties