Andijviestamppot met honing-cashewnoten
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de aardappelpuree smeuïg met de melk en de boter.
- Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en karamelliseer in circa 2 minuten.
- Snijd de andijvie fijn. Roer de andijvie en de honing-cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Sjalottencompote
- Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Schenk de balsamicoazijn, rode wijn en de honing erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de andijviestamppot met honing-cashewnoten over borden. Verdeel de sjalottencompote eroverheen.
0 reacties