Zalmzijde uit de oven
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder het kontje en de houtachtige bovenkant van de stengels van de venkel. Halveer de venkel in de lengte en snijd in plakken van ca. 0,5 cm dik.
-
Snijd de bieten in parten. Snijd de peren in de lengte in parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de venkel, peer en biet over een ovenschaal.
-
Roer 2 el olijfolie, 1 el honing en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten en rooster 20 min. in de oven.
-
Hak tweederde van de dille en dragon fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Boen de citroen en rasp de schil.
-
Doe de fijngesneden dragon, dille, knoflook en citroenschil in een kom. Schenk 2 el olijfolie erbij. Breng op smaak met peper en zout en roer door.
-
Vet de ovenschaal in met olie en leg de zalmzijde erin. Bestrijk de zalm met de marinade en bak in 15 minuten rosé.
-
Snijd intussen de rest van de dille en dragon fijn en doe in een kom. Voeg 1 el honing, 2 el witte-wijnazijn en 6 el olijfolie toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
-
Lepel wat van de dressing over de zalm en groenten. Serveer op het midden van de tafel.
0 reacties