De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakte pizza met rucola

Zelfgemaakte pizza met rucola. Een makkelijke doordeweekse maaltijd!

60 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Zelfgemaakte pizza met rucola

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg

  • Meng in een kom de bloem met zout en suiker.
  • Los de gist op in het water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van het water met gist erbij.
  • Roer met een vork zodat de bloem zich met de gist vermengt. Schenk geleidelijk de rest van het water met gist bij de bloem.
  • Bestuif je handen met bloem en kneed alles tot een glad en soepel deeg.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog circa 10 minuten op het aanrecht.
  • Leg de deegbal in een kom, bestuif met bloem en dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Saus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  • Snijd de trostomaten in stukjes.
  • Pureer de ui, knoflook, trostomaten, paprika en de wijn met de staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Pizza’s

  • Snijd de mozzarella in plakken en de artisjokharten in vieren.
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Verdeel het deeg in 4 kleine bollen. Rol het deeg uit tot 4 bodems van circa een halve centimeter dik. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Laat de randen vrij.
  • Beleg de pizza’s met ham, mozzarella, artisjokharten, en olijven.
  • Bak de pizza’s in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Beleg de pizza voor het serveren met de rucola en besprenkel met olijfolie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker