Deeg
- Meng in een kom de bloem met zout en suiker.
- Los de gist op in het water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van het water met gist erbij.
- Roer met een vork zodat de bloem zich met de gist vermengt. Schenk geleidelijk de rest van het water met gist bij de bloem.
- Bestuif je handen met bloem en kneed alles tot een glad en soepel deeg.
- Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog circa 10 minuten op het aanrecht.
- Leg de deegbal in een kom, bestuif met bloem en dek de kom af met plasticfolie.
- Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Saus
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
- Snijd de trostomaten in stukjes.
- Pureer de ui, knoflook, trostomaten, paprika en de wijn met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
Pizza’s
- Snijd de mozzarella in plakken en de artisjokharten in vieren.
- Bestuif het aanrecht met bloem.
- Verdeel het deeg in 4 kleine bollen. Rol het deeg uit tot 4 bodems van circa een halve centimeter dik. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Laat de randen vrij.
- Beleg de pizza’s met ham, mozzarella, artisjokharten, en olijven.
- Bak de pizza’s in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
- Beleg de pizza voor het serveren met de rucola en besprenkel met olijfolie.
0 reacties