Chef aan het woord
Sausje bij de biefstuk? Heerlijk! Behalve zout en peper, kun je allerlei sauzen serveren. Van een bearnaisesaus tot tot wildsaus en pepersaus, vind hieronder de beste saus bij biefstuk, ossenhaas of steak.
Sauzen bij biefstuk
Biefsguk is de ster van de avond, en met onderstaande sauzen maak je het stukje vlees helemaal af.
Welke saus bij welk stuk vlees?
Saus bij ossenhaas
Ossenhaas of chateaubriand heeft een subtiele smaak en malse structuur. Hier passen het beste met subtiele romige sauzen als bearnaisesaus, champignonsaus, portsaus, wildsaus of rodewijnsaus.

Saus bij biefstuk
Biefstuk is veelzijdig en kan gecombineerd worden met allerlei soorten sauzen. Denk aan chimichurri, pepersaus, wildsaus, portsaus, kruidenboter, of champignonsaus.

Saus bij steak
Vettigere stukken steak als ribeye of entrecot passen wat stevigere of juist zuurdere sauzen. Denk aan chimichurri, salsa verde, pepersaus, kaassauzen of kruidenboter.
