De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

danny’s bapao

Een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken; bapao. Dit is een gestoomd broodje met een vulling van gehakt.

45 min (voor)bereidingstijd
Danny’s Bapao

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Kneed het meel, water, gist en suiker tot een soepel deeg en laat in een kom, afgedekt met een theedoek, circa 10 minuten rijzen.

Vulling
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook. Pluk en hak de bladselderij fijn. Hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de laos en het salamblad toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten. Voeg dan de pinda’s, bladselderij, tomatenketchup, sambal, ketjap en appelstroop toe en bak circa 1 minuut. Zet het vuur uit en laat vulling iets afkoelen. Verwijder de laos en salamblad voor gebruik en zeef de vulling zodat het gehakt minder vochtig is.

De bapao
Bedek de bodem van de stoommandje met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes van circa 50 gram, ter grootte van een pingpongbal. Maak met twee duimen een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat. Schep een lepel gehaktvulling erin. Vouw het deeg om de vulling en plak, indien nodig, dicht met water. Leg de bolletjes op het bakpapier en laat circa 1 uur rijzen Stoom de bapao, in het stoommandje, in 16-20 minuten gaar.

Serveer de bapao met sweet chilisaus.

Tip: Los een bouillonblokje op in het stoomwater om de bapao extra smaak te geven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker