Draadjesvlees:
- Verwarm een ruime braadpan met dikke bodem op laag vuur.
- Bestrooi de sukadelappen aan beide kanten met zout, peper en bloem.
- Verhit olie en een klontje boter in de braadpan.
- Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten in circa 3-5 minuten goudbruin.
- Bak het spek circa 1 minuut mee.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Ris en hak de rozemarijn en tijm.
- Halveer de prei in de lengte, spoel hem onder de kraan en snijd de prei in ringen van circa een halve centimeter.
- Schil en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Voeg de groente, kruiden en de laurier toe aan het vlees.
- Blus af met de wijn en de bouillon.
- Voeg als laatste de tomatenpuree toe en breng aan de kook.
- Stoof het draadjesvlees op laag vuur in ruim 3 uur gaar. Zodra het vlees uit elkaar valt is het klaar.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Aardappelpuree en broccoli
- Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en broccoli.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in circa 5 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een scheutje warme melk en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein klontje boter toe.
0 reacties