Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Gemarineerde groente
- Breng in een pan azijn, suiker, chilisaus, het water en een snufje zout aan de kook.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de paksoi in repen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Verdeel de groente in een grote kom en schenk de marinade erover en laat circa 10 minuten marineren.
Saté zonder stokjes
- Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 cm.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Breng in een (steel)pan de ketjap manis, sojasaus, chilisaus en het water aan de kook. Roer onder constant roeren de pindakaas erdoor. Kook circa 4 minuten door tot een gladde saus. Roer de kip door de saus.
Serveren
Verdeel de rijst over borden. Schep de saté royaal in het midden van de rijst en verdeel de groente eromheen.
0 reacties