De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolate salty balls

20 min (voor)bereidingstijd
Chocolate salty balls

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladeganache
Hak en smelt de beide chocoladesoorten samen au bain-marie. Haal de kom van de pan met water en roer de boter erdoor. Breng de slagroom met de helft van de suiker en het zout aan de kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en schenk de kokende room erbij. Meng goed door, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Meng de warme crème met de gesmolten chocolade en roer de whiskey-roomlikeur erdoor. Laat de ganache minimaal 1 nacht opstijven. Rol kleine ballen van de ganache en zet ze circa 10 minuten in de koelkast.

Chocoladelaag
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. Rol de ballen door de chocolade en leg er een snufje fleur de sel op.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker