Vruchtenvulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de brandy met de rum, vanillemerg, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en de kardemom aan de kook. Hak de dadels, vijgen, abrikozen en de noten. Meng met de overige ingrediënten en voeg aan de kokende drank toe. Laat het geheel circa 10 minuten doorkoken. Haal van het vuur en laat de vulling 2 dagen afgedekt in de koelkast rusten.
Cake
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Klop de boter met de bruine basterdsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Meng de vruchtenvulling door het beslag. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
Vanillefrosting
Meng in een pan de eidooiers met de slagroom, suiker en de vanillesuiker. Gaar op laag vuur zonder te koken. Laat afkoelen. Meng de boter erdoor tot er een romige frosting ontstaat.
Verdeel de vanillefrosting over de kerstcake.
Garnering
Maak de druiven nat en wentel ze door de suiker. Halveer de vijg en snijd de sinaasappel in plakjes. Halveer de kumquat. Leg het fruit samen met de druiven en de hulst op de kerstcake. Bestuif met poedersuiker. Wikkel er een mooi rood kerstlint omheen.
Deze Engelse klassieker is perfect voor de feestdagen.
0 reacties