Vulling
Schil en snijd de aardappels, wortel en knolselderij in blokjes. Blancheer de groente in water met zout en laat ze uitlekken en uitwasemen. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie. Meng het gehakt met de ui, peterselie, de groente en ei en breng op smaak met zout en peper.
Pasteideeg
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed van de bloem, boter, reuzel, zout en water een soepel deeg en laat het deeg opstijven in de koelkast. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit. Steek het deeg met behulp van de taartring uit en verdeel de vulling erover. Kluts het ei en bestrijk de rand van het deeg ermee. Klap het deeg dicht en druk de randen goed vast. Maak met duim en wijsvinger een kartelrandje en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties