De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groenteroostaart

95 min voorbereidingstijd
25 min (voor)bereidingstijd
Groenteroostaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Roomkaascrème
Meng de roomkaas met de eidooiers. Pluk en hak de dragon en meng door de roomkaas. Voeg een scheut olijfolie toe tot er een spuitbare crème ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag crème op de piebodem.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de wortels en schaaf de courgette in dunne plakken (liefst met de Chinese mandoline). Druk de plakken op hun zijkant in de roomkaascrème. Wissel af met de verschillende groente zodat er een soort roos ontstaat. Besprenkel de taart met olie en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker