Hemelse modder
Smelt de chocolade au bain-marie, meng de boter erdoor en laat afkoelen tot het lauwwarm is. Splits de eieren en meng de eidooiers door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met de suiker tot stijven pieken en klop de room yoghurt dik. Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Spatel de room en de likeur erdoor en laat de hemelse modder minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappelsaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan het sinaasappelsap, het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers los met de rest van de suiker. Schenk er een beetje sinaasappelsap bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij het sinaasappelsap en bind op laag vuur zonder te koken.
Chocolade decoratie
Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 31 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Maak bloemen op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
Serveer de Hemelse modder in een schaal en schenk de sinaasappelsaus erover. Garneer met de chocoladebloemen.
Smelt de chocolade au bain-marie, meng de boter erdoor en laat afkoelen tot het lauwwarm is. Splits de eieren en meng de eidooiers door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met de suiker tot stijven pieken en klop de room yoghurt dik. Spatel het eiwit door het chocolademengsel.
0 reacties