Vruchtengranita
Granita zit tussen een drankje en sorbetijs in. Je kunt het op twee manieren maken: met een basis van fruitsiroop en veel ijs of stukjes fruit invriezen en met ijsblokjes in de blender fijnmalen.
Nodig: 250 g fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, abrikozen, perziken, citroen, rood fruit, sinaasappel), 100 g suiker, 250 ml water. Extra nodig: blender, ijsblokjes.
Breng het fruit, suiker en water aan de kook en laat het op laag vuur voor de helft inkoken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Maal ijsblokjes fijn in de blender en verdeel het ijs over glazen. Schenk de siroop voor twee derde bij het ijs. Serveer het drankje met een lepel en garneer met een schijfje of stukje fruit naar keuze.
Tip: je kunt eventueel meer suiker of een ander zoetje (honing, dadels, rozijnen) toevoegen, zorg er wel voor dat je maximaal een derde deel toevoegt.