Rode kool
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern en snijd de rode kool in dunne repen.
- Smelt een klontje boter in een grote pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de rode kool toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het rode bessensap erbij en voeg de cranberries en het kaneelstokje toe. Breng het geheel aan de kook en stoof de rode kool in circa 25 minuten op laag vuur met het deksel op de pan gaar. Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en voeg toe aan de rode kool. Kook circa 1 minuut door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg het water toe en roer goed door.
Aardappel-pompoenpuree met geitenkaas
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels en de pompoen in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappel en pompoen af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappels en de pompoen met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de melk en verbrokkel de geitenkaas erboven. Roer alles goed door en breng de aardappel-pompoenpuree met geitenkaas op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Walnoten
- Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 4 minuten.
Serveren
Verdeel de aardappel-pompoenpuree met geitenkaas over borden. Schep de rode kool ernaast en strooi de walnoten eroverheen. Garneer met bieslook.
0 reacties