De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeien misérable

120 min (voor)bereidingstijd
Aardbeien misérable

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor op 190 °C . Klop het eiwit met 40 gram suiker luchtig. Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit. Strijk het beslag circa 2 centimeter dik uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeien-botercrème
Breng voor de banketbakkersroom, in een pan, het aardbeiensap en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje sap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter luchtig met de poedersuiker en meng de banketbakkersroom erdoor.

Snijd de plak biscuit in de breedte door midden een bestrijk een plak met de aardbeienbotercrème. Leg de andere plak erop. Bestrijk het biscuit met de resterende aardbeien-botercrème. Snijd de aardbeien in plakjes. Beleg de misérable met de plakjes aardbei en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker