Amandelbiscuit
Verwarm de oven voor op 190 °C . Klop het eiwit met 40 gram suiker luchtig. Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit. Strijk het beslag circa 2 centimeter dik uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Aardbeien-botercrème
Breng voor de banketbakkersroom, in een pan, het aardbeiensap en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje sap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter luchtig met de poedersuiker en meng de banketbakkersroom erdoor.
Snijd de plak biscuit in de breedte door midden een bestrijk een plak met de aardbeienbotercrème. Leg de andere plak erop. Bestrijk het biscuit met de resterende aardbeien-botercrème. Snijd de aardbeien in plakjes. Beleg de misérable met de plakjes aardbei en bestuif met poedersuiker.
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties