De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-bananentaart

50 min (voor)bereidingstijd
Appel-bananentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 175 ºC. Prak 2 bananen. Meng de suiker, bloem, bakpoeder, olie, eieren, zout, bananenpuree, kaneel en nootmuskaat met elkaar. Vet de taartpan in en leg bakpapier op de bodem. Snijd de resterende banaan in dikke plakken. Schil de appels, verwijder het klokhuis, halveer de appels en snijd in even dikke plakken als de banaan. Verdeel de appels en de banaan over de bodem van de taartpan en schenk het beslag erop. Bak de taart in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten afkoelen en haal de taart uit de vorm. Laat de taart verder afkoelen. Rooster de amandelen in de oven. Verwarm de jam met de abrikozenjam. Bestrijk de bovenkant van de hele taart met abrikozengelei en druk de amandelen tegen de zijkant van de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker