- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Bestrooi de kippendijen met een beetje zout, versgemalen peper en paprikapoeder.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Ris de tijm.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippendijen in circa 3 minuten om en om goudbruin. Voeg de paprika, uien, knoflook, tomaten, tijm, chorizo en het water toe en laat circa 5 minuten pruttelen.
- Kluts het ei.
- Leg de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hier de groente over. Dek het geheel af met bladerdeeg en bestrijk met ei.
- Bak de Baskische kip in de oven in circa 15 minuten gaar.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties