- Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
- Breng een liter water aan de kook in een pan of waterkoker.
Kip stoven
- Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de kipfilets door zodat je 8 platte kipfilets hebt.
- Verhit olie in een pan. Bak de kipfilets om en om bruin in circa 3 minuten.
- Voeg de ui, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, zout en peper toe en bak circa 1 minuut mee.
- Blus het geheel af met kokend water tot de kip net niet onder staat. Stoof met deksel op de pan circa 15 minuten.
Amandelen roosteren
- Verhit een drupje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur circa 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
- Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
De saus
- Schep de gestoofde kipfilets uit het stoofvocht en pluk ze in dunne reepjes.
- Schep de uien uit het vocht. Laat de kip en de uien afkoelen.
- Voeg de suiker en de krenten toe aan het vocht en laat circa 5 minuten inkoken tot saus.
- Kluts de eieren en roer ze door de saus.
De bastilla
- Smelt de boter in een pan.
- Leg een vel filodeeg op een droge ondergrond en bestrijk het vel met boter. Leg daar nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met gesmolten boter. • Schep in het midden 2 volle eetlepels van de kipvulling.
- Strooi er een paar amandelen over en schep er 2 volle eetlepels saus op.
- Vouw de uiteinden naar elkaar toe en bestrijk met olijfolie. Leg de bastilla met de gladde kant naar boven.
- Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
- Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak de bastilla’s circa 15 minuten in de oven.
De courgette slierten
- Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in dunne plakken en daarna in slierten.
- Verhit de koekenpan van de amandelen.
- Bak de courgette met pesto in circa 1 minuut beetgaar. Garneer de Bastilla met kaneel, poedersuiker en amandelen.
TIP: De Bastilla wordt nog mooier als je brickdeeg van de Marokkaanse supermarkt gebruikt.
0 reacties