De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bokkenpootjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker.

30 min (voor)bereidingstijd
Bokkenpootjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit bokkenpootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. Bak de bokkenpootjes circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Botercrème

Draai de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak. Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.

Tempereren

Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij circa 26 ºC is en roer hem door de resterende chocolade. Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker