De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes zijn broodjes van bladerdeeg gevuld met gehakt. Maak deze hartige snack nu zelf met dit recept!
45 min (voor)bereidingstijd
Saucijzenbroodjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Zelf saucijzenbroodjes maken is hartstikke leuk! Probeer mijn simpele recept."

Bereidingswijze

Saucijzenbroodjes

  1. Meng het gehakt met de sambal en rasp er de nootmuskaat in. Meng het gehakt met 1 ei en de paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. 

  2. Rol kleine worstjes van het gehakt en leg in de koelkast.
     

  3. Laat de bladerdeegvellen ontdooien en besmeer met het andere, losgeklopte ei. 

  4. Leg het worstje er op en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bestrijk de bovenkant met het ei en bak af in de oven gedurende 15 minuten.

    Benieuwd naar nog meer snacks voor bij de borrel? Bekijk hier meer borrelhapjes

Hoe maak je saucijzenbroodjes​?

Saucijzenbroodjes maak je door gehakt uit de rollen en deze op een stukje bladerdeeg te leggen en dicht te vouwen. Deze bak je af in de oven. 

Feestelijke saucijzenbroodjes

Hoe kun je saucijzenbroodje opwarmen​?

Saucijzenbroodjes kun ke het beste opwarmen in de oven of airfryer tot een knapperig resutaat. De magnetron is ook mogelijk, maar maakt het deeg vaak zacht in plaats van knapperig.

Cheesecake oven

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Hoi ik heb de saucijzen broodjes al meerdere keren gemaakt ze zijn overheerlijk en makkelijk te maken dankjewel voor het delen van dit recept gr inge
Inge Coomans
11-02-2024

Ook lekker