De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodpizza

30 min (voor)bereidingstijd
Broodpizza

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Broodpizza’s

  • Halveer het Turks brood.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de helft van de knoflook met een scheut olie en smeer het brood ermee in.
  • Bak de bodems in de oven in circa 5 minuten krokant.
  • Meng de overgebleven knoflook met de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden.
  • Bestrijk de bodems met het mengsel.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Verdeel de groente over de bodem.
  • Beleg de pizza’s met stukjes mozzarella en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de broodpizza’s circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Salade

  • Pluk en snijd de blaadjes basilicum fijn. Halveer de citroen.
  • Meng in een grote kom de yoghurt met de basilicum, zout, peper en sap van de citroen.
  • Snijd de sla in dunne repen.
  • Rasp de komkommer en de appel op een grove rasp.
  • Meng de sla, komkommer en appel door de dressing.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker