- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Broodpizza’s
- Halveer het Turks brood.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Meng de helft van de knoflook met een scheut olie en smeer het brood ermee in.
- Bak de bodems in de oven in circa 5 minuten krokant.
- Meng de overgebleven knoflook met de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden.
- Bestrijk de bodems met het mengsel.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Snijd de courgette in dunne plakken.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Verdeel de groente over de bodem.
- Beleg de pizza’s met stukjes mozzarella en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de broodpizza’s circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Salade
- Pluk en snijd de blaadjes basilicum fijn. Halveer de citroen.
- Meng in een grote kom de yoghurt met de basilicum, zout, peper en sap van de citroen.
- Snijd de sla in dunne repen.
- Rasp de komkommer en de appel op een grove rasp.
- Meng de sla, komkommer en appel door de dressing.
0 reacties