De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke carpaccio

Carpaccio salade is een razend makkelijk, maar o-zo lekker Italiaans voorgerecht. Maak het als een echte Italiaan met dit heerlijke recept.

15 min voorbereidingstijd
carpaccio

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

"Klassieke carpaccio maken als een échte Italiaan? Met mijn recept weet je zeker dat je een perfect kerst voorgerecht op tafel zet."

Bereidingswijze

Carpaccio dressing

  1. Meng de azijn, citroensap en olie met een lepel door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 

Carpaccio

  1. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en breng de rucola op smaak met de carpaccio dressing.

  3. Verdeel de sla over borden en leg de carpaccio er op. Bestrooi met de pijnboompitten en enkele blaadjes rucola. Breng op smaak met peper en Parmezaanse kaas.

Wat is carpaccio?

Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees en wordt geserveerd met kappertjes en een dressing van mayonaise, citroensap, worcestersaus en melk. 

In Nederland eten we het gerecht voornamelijk met een truffelmayonaise of balsamicodressing en een topping van rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 

Miniatuurvoorbeeld

Hoe snijd je zelf carpaccio?

Best een uitdaging maar niet onmogelijk! 
1. Pak de ossenhaas in met plasticfolie en leg voor 1 uur in de vriezer. 
2. Snijd in hele dunne plakjes.
3. Zijn de plakjes niet dun genoeg? Leg dan tussen en laagje plasticfolie en rol plat(ter) met een deegroller. 

carpaccio bar

Is carpaccio gezond?

Carpaccio is gezond mits je het serveert met mager vlees, zoals ossenhaas. En je je beperkt tot gezonde toppings. Maak 'm slank met magere, dungesneden plakjes ossenhaas te serveren met wat olijfolie, citroensap en veel rucola. Let op: carpaccio is niet geschikt voor zwangere vrouwen omdat het rauw vlees is.

Miniatuur

Welke dressing bij carpaccio?

Truffelmayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en dijonmosterd zijn allemaal dressigs voor bij de carpaccio. Tip: doe de carpaccio-dressing ónder het vlees.

Miniatuur

Hoe lang is carpaccio houdbaar?

Carpaccio kun je bewaren tot de datum die op de verpakking staat. Na openen kun je carpaccio nog twee dagen bewaren in de koelkast. Maak je carpaccio zelf van rauw vlees is het 2 dagen houdbaar in de koelkast.

koelkast bewaren

Variaties op carpaccio

Wil je eens variëren met carpaccio? Probeer dan carpaccio-wraps, carpaccio-toastjes, viscarpaccio of ananascarpaccio. Hier vind je 5 verrassende carpaccio variaties.

carpaccio

Wat voor vlees is carpaccio​?

Carpaccio maak je van dungesneden rundvlees. Hier wordt vaak de dij, lendenbiefstuk of runderhaas voor gebruikt. 

Miniatuur

Welke wijn drink je bij carpaccio?

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze wijnen hebben citrusachtige en minerale tonen die goed samengaan met de salade in de carpaccio.

Miniatuur

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker