- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de bosuitjes in ringen maar houd het groen apart van het wit.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Snijd de Chinese kool in fijne reepjes.
- Snijd de kippendijen in blokjes.
- Verhit een scheut arachideolie in een wok en bak de knoflook, gember, kip en de sambal circa 2 minuten. Voeg de kool, wit van de bosui, paprika en rijst toe en bak tot de rijst goed gebakken en de kip gaar is. Breng de nasi op smaak met de ketjap manis.
- Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
Serveren
- Schep de nasi goreng op bord, bestrooi met groen van de bosuien en serveer er ei en kroepoek bij.
Tip: Kook de rijst liefst een dag van tevoren. De rijst is dan extra droog.
0 reacties